Moučník "Studentská pečeť"

Moučník "Studentská pečeť" - obrázek

Ingredience


Čokoláda na vaření 50 g
Cukr moučkový 150 g
Cukr vanilka 1 balení
Hera 125 g
Hrozinky 40 g
Kypřicí prášek do pečiva 1 balení
Mléko polotučné 125 ml
Mouka polohrubá 250 g
Ořechy vlašské 2 polévková lžíce
Tvaroh měkký 125 g
Vejce slepičí 2 ks
Strouhanka 2 polévková lžíce
Tuk 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse ušleháme celá vejce s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny. Vešleháme rozpuštěnou, vychladlou Heru, potom přišleháme tvaroh. Dále střídavě vmícháme mouku s práškem do pečiva a mléko. Nakonec zlehka přimícháme rozinky, nasekané ořechy a nasekanou čokoládu.
  2. Těsto vložíme do tukem vymazané a strouhankou vysypané remosky. Pečeme asi 30 minut.